• Besøksadresse Vallsetveien 297, 2330 Vallset
  • Telefon 62 58 53 60

OPPDATERING SKOGBRANN

Tirsdag 5. Juni 2018

5.6 kl. 18.00

Klokka er nå 21.30. Vi som har hatt ettermiddagsvakt (2 sjåfører fra GM Skogsdrift og undertegnede) har ikke observert røyk eller ild siden kl.18.00 For omlag 1 1/2 time siden dynket vi området (2 daa) med omlag 3000 liter vann. Beskjeden vi overlevrte neste vaktstyrke (i natt) var at dette ser ut til å ikke blusse opp igjen. Beredskapen er ivaretatt med vanntanker (2400 liter) oppfylt og brannpumpe i Gaukåa med masse trykk.

Vi vet nå at det var en skogsmaskin som forårsaket brannen. Men det var også snarrådigheten til sjåføren som førte til at brannen ikke spredde seg ut over et større område. Med branntank på velta hadde sjåføren nesten slukket brannen før brannvesent fra Odal og Stange ankom. Begge disse korpsene viste dyktighet ved at de slukket restene av brannen.

Med andre ord: Vår beredskap som ble innført for 10 dager siden fungerte etter intensjonen. Det har også vært forutsetningen for å drive i dennne perioden

Avslutningsvis har jeg fått lov å gjengi sjåføren sin lille historie som han delte med oss i ettermiddag: Det er nå 44 år siden sist jeg tente på - 3år gammel fant jeg en fyrstikkeske omlag 200 meter fra hjemme. Med denne klarte jeg å få fyr på ei daugrastue som førte til 10 daa. stor brannflate. Da vanket det en god formaning fra lokal lensmann. Han beordret meg opp på en stor stein slik at han fikk sett meg i øynene og fortalte meg hva jeg skulle gjøre neste gang jeg fant ligther eller fyrstikker.

Skrevet av Jørgen